Μπαντής στο super-fm.gr: «Στόχος μου είναι να είμαι ο κορυφαίος σε αυτό που κάνω»

Δημοσιευμένα Άρθρα
Typography

Ο αθλητής του ΠΡΩΤΕΑ ΙΩΑΝΙΝΩΝ, Αχιλλέας Μπαντής -ένας εκ των κορυφαίων της γενιάς του- παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Τσούκα, στην οποία μίλησε για τον λόγο που επέλεξε το TAE-KWON-DO, την σχέση του με τον προπονητή του, το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες, για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί με την προπονητική και για τον μεγάλο του στόχο.

 

Για ποιο λόγο επέλεξες αυτό το άθλημα;
Ο κύριος λόγος που ξεκίνησα το TAEKWON-DO I.T.F. είναι ότι από πολύ νεαρή ηλικία είχα μία εμμονή και ένα ασυγκράτητο πάθος με τις πολεμικές τέχνες. Μου άρεσε πολύ να παρακολουθώ ταινίες του είδους αυτού και προσπαθούσα να κινούμαι και να μιμούμαι σε αυτά που έβλεπα . Ευχαριστώ λοιπόν τους γονείς μου που στην ηλικία των 5 ετών με ωθήσανε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό.

Σε λίγο καιρό υπάρχει το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ποιές είναι οι βλέψεις σου;
Η προετοιμασία συνεχίζεται δυνατά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Ο σύλλογος μας (Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) θα συμμετέχει αρχικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και στη συνέχεια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο προσωπικός μου στόχος είναι να είμαι για ακόμη μια χρονιά στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, και να είμαι καλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεσαι διαρκώς στο βάθρο σε κάθε διοργάνωση. Τι πρέπει να κάνει ένας αθλητής για να παραμείνει στην κορυφή;

Ο πρωταθλητισμός είναι ένα μονοπάτι δύσκολο και επίπονο . Ωστόσο αν το επιλέξει κανείς πρέπει να μάθει να δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτό . Η καθημερινότητα ενός πρωταθλητή συμπεριλαμβάνει προπόνηση, σωστή διατροφή – δίαιτα, την κατάλληλη ξεκούραση και πολλές θυσίες που θα κάνει για να δει το επιθυμητό αποτέλεσμα .
Τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός πρωταθλητή είναι η αφοσίωση, η υπομονή και η επιμονή σε αυτό που κάνει. Σε κάθε προπόνηση, εδώ και χρόνια, θέτω τους στόχους μου και προσπαθώ να τους ξεπερνάω.

Μάχες (Sparring) ή τεχνικές ( Tul );
Δε θα μπορούσα να επιλέξω μόνο το ένα από τα δύο. Το κάθε αγώνισμα έχει με έναν ξεχωριστό τρόπο τη δική του ιδιαιτερότητα που καταφέρνει να σε εξιτάρει ώστε να τα αγαπάς με το ίδιο πάθος. Οι μάχες κατά βάση προσφέρουν μεγαλύτερη ένταση και θέαμα προς τον θεατή και είναι λογικό διότι δύο αθλητές, καλούνται να δώσουν μία σκληρή μάχη σώμα με σώμα, έχοντας ως όπλα τα χέρια τους και τα πόδια. Οι τεχνικές από την άλλη έχουν μια άλλη μαγεία, που μόνο όσοι έχουν βρεθεί στο τερέν για να αγωνιστούν μπορούν να καταλάβουν πραγματικά πόσο έντονα συναισθήματα μπορεί να σου χαρίσει. Αυτή άλλωστε είναι η ομορφιά του αθλήματος μας που σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς σε περισσότερο από ένα αγώνισμα . Μάχες, τεχνικές, εναέριες τεχνικές, τεστ δύναμης. Η απάντηση είναι TAEKWON-DO !

Πως είναι η σχέση σου με τον προπονητή σου ;
Η σχέση προπονητή – αθλητή δε περιγράφεται με απλά λόγια . Ο δάσκαλος μου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΙΏΤΗΣ είναι ο άνθρωπος που με έχει «κοουτσάρει» όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην ίδια τη ζωή . Τον σέβομαι και τον ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε εύκολες και δύσκολες καταστάσεις τόσο σα προπονητής όσο και σαν δεύτερος πατέρας .

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να ασχοληθείς με την προπονητική;

Θέλω να πιστεύω ότι ένα κομμάτι από τη ζωή μου αργότερα θα είναι και το άθλημα που τώρα υπηρετώ. Εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαι ως βοηθός προπονητή στο σύλλογό μου Α.Σ. Πρωτέα Ιωαννίνων. Πέρα από τον πρωταθλητισμό, προσπαθώ να δίνω το παρών σε όλα τα σεμινάρια και ημερίδες της Ομοσπονδίας και πάνω σε αυτό το κομμάτι της προπονητικής. Δίπλα σε έναν τόσο ικανό και ενημερωμένο προπονητή όπως ο Δάσκαλός μου κ. Παπαδιώτης  νομίζω θα μου είναι εύκολο να ασχοληθώ αργότερα και με την προπονητική.

Ποιος είναι ο μεγάλος σου στόχος τα επόμενα χρόνια;

Στόχος μου είναι να κάνω μια αθλητική πορεία όσο το δυνατόν πετυχημένη και μακριά από τραυματισμούς. Θέλω να πετύχω όλους τους στόχους μου όσο αναφορά το κομμάτι του πρωταθλητισμού, και στη συνέχεια να ασχοληθώ ως προπονητής γεμάτος εμπειρία και γνώσεις πάνω σε αυτό το άθλημα και να τις μεταφέρω στους μικρότερους αθλητές του συλλόγου μου. Όλα έχουν μία λογική σειρά στα σχέδιά μου και θα την ακολουθήσω και σε αυτό τον τομέα.

Προς το παρόν είμαι αθλητής ενεργός και ο στόχος μου είναι ένας και μοναδικός… να είμαι ο κορυφαίος σε αυτό που κάνω.